Στην πλήρη αναβάθμιση των τουριστικών εγκαταστάσεων που έχει στην ευθύνη της προχωρά η Δημοτική Α.Ε. Τουριστικές Επιχειρήσεις Τορώνης. Προτεραιότητα αποτελεί το κάμπινγκ Πλατανιτσίου που θεωρείται και το δυνατό χαρτί του δήμο Σιθωνίας, με δυνατότητα φιλοξενίας 12 χιλιάδων κατασκηνωτών ημερησίως. Αν και οι αρμόδιοι είναι σε αναμονή των υγειονομικών πρωτοκόλλων βάσει των οποίων θα δουλέψει ο τουρισμός, παρόλα αυτά γίνονται δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Στο Πλατανίτσι η Δημοτική Α.Ε., όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Ιωάννης Μαλλίνης, έχει προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του εσωτερικού του κάμπινγκ. Συγκεκριμένα:

  • Εξασφαλίστηκε πόσιμο νερό
  • Έγινε αντικατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με νέα πίλαρ και νέες λάμπες στους δρόμους του κάμπινγκ
  • Έπεσε άσφαλτος σε 4.000 τ.μ.
  • Έγινε κλάδεμα των δέντρων
  • Αντικατάσταση και αναβάθμιση των χώρων υγιεινής
  • Εγκαταστάθηκε εξοπλισμός παροχής internet
  • Έγινε δεντροφύτευση
  • Διαμορφώθηκε η είσοδος του χώρου και χαράχτηκαν πυροσβεστικές ζώνες γύρω από την περίφραξη.

«Το Πλατανίτσι μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και να γίνει το brand name του δήμου Σιθωνίας. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας μας παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα ανοίξει και με πόσες θέσεις θα λειτουργήσει για να κλείσουν. Είναι ένα δημοτικό κάμπινγκ με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Απασχολεί 50 άτομα προσωπικό και οι επισκέπτες απευθύνονται για τα ψώνια τους στις τοπικές αγορές», τονίζει ο κ. Μαλλίνης.

Ανάλογες παρεμβάσεις για γίνουν αργότερα και στο κάμπινγκ Αχλάδα στη Σάρτη. Δυστυχώς    πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει το ιδιοκτησιακό καθεστώς   με τον προηγούμενο μισθωτή της έκτασης, ο οποίος εδώ και μια 8 ετία περίπου δεν αξιοποιεί τον χώρο, δεν τον παραδίδει όμως και στον δήμο. «Κινούμαστε στη νόμιμη οδό με εξώδικα από τον δήμο για να περάσει στα χέρια μας αυτός ο χώρος, και να δημιουργήσουμε μια παραδεισένια έκταση με πολύ μεγάλο όφελος για τη Σιθωνία», εκτιμά ο πρόεδρος της δημοτικής Επιχείρησης.

[metaslider id=103578]

Τα σφαγεία Συκιάς

Η Δημοτική Α.Ε. στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προχώρησε φέτος και σε εργασίες στα σφαγεία Συκιάς. «Ο εξοπλισμός εκσυγχρονίστηκε, το πάτωμα αντικαταστάθηκε και έγιναν αντιηλεκτροπληξιακά έργα», λέει ο κ. Μαλλίνης. Τα σφαγεία εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής παραγωγής 3 φορές το μήνα και μάλιστα δούλεψαν πολύ καλά την περίοδο του Πάσχα.

Όνειρο ζωής

Για τον πρόεδρο της Δημοτικής ΑΕ ένα όνειρο κατά τη θητεία του είναι η δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ  με φυλασσόμενες θέσεις στάθμευσης. «Είμαστε σε    στενή συνεργασία με τον δήμαρχο για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μελλοντικά στους επισκέπτες και τουρίστες του τόπου μας»¨, τονίζει ο κ. Μαλλίνης.