To πρώτο βραβείο στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece, που πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα από την πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα που αναπτύσσουν τα παιδιά και όλα αυτά τα ταλέντα που χουν αναδειχθεί. Άντλησα μεγάλη συγκίνηση και ελπίδα για το μέλλον από όλα αυτά τα παιδιά, τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους, διότι είμαι βέβαιη ότι πίσω από κάθε σημαντικό επίτευγμα της μαθητικής κοινότητας κρύβονται πάντα εμπνευσμένοι δάσκαλοι και φάνηκε αυτό σε όσα προηγήθηκαν», επισήμανε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της απονομής.

Όπως ανέφερε, μέσω της πρωτοβουλίας του Junior Achievement Greece, «τα παιδιά αναπτύσσουν όλες αυτές τις ικανότητες και την πρωτοβουλία να σταθμίζουν, να παίρνουν αποφάσεις να εντοπίζουν προβλήματα και να δίνουν λύσεις να έχουν ευρηματικές ιδέες για την επιχειρηματικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα, που σέβεται, που έχει αξιακούς κώδικες, που σέβεται το περιβάλλον».

Παράλληλα η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι λύσεις που προτάθηκαν από τα σχολεία που έχουν μετάσχει έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των αδύναμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του εθελοντισμού. Έχει κι αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση όλη αυτή η πρωτοβουλία», ενώ προσέθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα παιδιά θα μπορέσουν έτσι και τον εαυτό τους να βελτιώσουν, να συνεχίσουν στη συνεργασία, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και τελικά στο μέλλον να πάνε τον τόπο πιο μπροστά».