Κάποιοι μπορούν και θα το κάνουν, κάποιοι άλλοι διστάζουν κάτω από τις συνθήκες και κάποιοι λένε σίγουρα όχι. Ο λόγος για τις επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων που τελούν εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στη χώρα.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Άμμων Ζευς στην Καλλιθέα, Γιώργος Θωμασούλης, περίπου 500 επιχειρήσεις σε όλη την Κασσάνδρα έχουν ενωθεί στον μη κερδοσκοπικό φορέα, την ένωση που λέγεται Κάσσανδρος, και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού και με διάλογο τα προβλήματά τους. Η προσπάθεια που θα γίνει όμως για την βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης είναι ένας δρόμος μοναχικός, και ο κάθε ιδιοκτήτης μονάδας θα πάρει μόνος του την απόφασή του.

«Ακόμη οριστικές αποφάσεις δεν έχουμε πάρει. Περιμένουμε να μας πουν πως θα λειτουργήσουμε και να συνεκτιμήσουμε το κόστος λειτουργίας. Αν για παράδειγμα μας πουν ότι θα δουλέψουμε με τα μισά δωμάτια, αυτό δεν συμφέρει. Όπως κι αν μας ζητήσουν να αφήνουμε 24 ώρες ανάμεσα σε κάθε πελάτη για απολύμανση πιστοποιημένων φορέων κλπ. Και πάλι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Κατά τ’ άλλα ξέρουμε ότι θα δουλέψουμε με τον οδικό τουρισμό και τα Βαλκάνια», τονίζει ο κ. Θωμασούλης.