Έχουμε επεξεργαστεί έναν υγειονομικό έλεγχο για όλους τους τουριστικούς προορισμούς και θα προσφέρουμε διακοπές μόνο σε χώρες που είναι ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Γιούσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της εφημερίδας BILD, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι πρώτα θα πρέπει η Γερμανία να ανοίξει τα δικά της σύνορα. «Μετά, στην πρώτη θέση βρίσκεται σίγουρα η Μαγιόρκα.

Τα ξενοδοχεία εκεί έχουν κάνει δοκιμές λειτουργίας και θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα και να δεχτούν τουρίστες. Παρομοίως, καλά προετοιμασμένες για τον καλοκαιρινό τουρισμό είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Κροατία και η Βουλγαρία. Και φυσικά η Αυστρία και η Δανία», ανέφερε ο γερμανός επιχειρηματίας.

Ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα, διευκρίνισε ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν μείνει ελεύθερα, προκειμένου να καταλύσουν εκεί τουρίστες σε περίπτωση που μολυνθούν από κορωνοϊό.

Ο κ. Γιούσεν εξέφρασε ακόμη την διαφωνία του για την γερμανική ταξιδιωτική οδηγία, η οποία αφορά όλον τον κόσμο και είναι σε ισχύ έως και την 14η Ιουνίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξετάσει τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή ξεχωριστά και να εκδώσει οδηγίες μόνο για όποιες χώρες κριθεί απαραίτητο.

«Για παράδειγμα: η Μαγιόρκα έχει πληγεί από τον κορωνοϊό πολύ λιγότερο από ό,τι η Μαδρίτη. Τα ταξίδια και η ελευθερία κίνησης αποτελούν πυρήνα της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: real.gr