«Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εξελίσσεται η υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αξιοποιώντας πλήρως τα ψηφιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες της Google, μέσω της πλατφόρμας “G Suite for Education”», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο διάστημα από τις 22 Απριλίου έως και τις 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 10.209 εξ αποστάσεως μαθήματα στις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού.

Ειδικότερα, στις 49 ΕΠΑΣ υλοποιήθηκαν 6.237 εξ αποστάσεως μαθήματα, στα 29 ΙΕΚ 3.165 και στις 2 Σχολές ΑμεΑ 807, τα οποία αντιστοιχούν σε 27.586  διδακτικές ώρες, με τη συμμετοχή 7.271 μαθητών και σπουδαστών και 1.342 εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλύφθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, το 78% των προβλεπόμενων διδακτικών ωρών (θεωρητικών και μερικώς εργαστηριακών) σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

SyneΗ διοίκηση του ΟΑΕΔ ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που επιδεικνύουν, τα στελέχη πληροφορικής για την αποτελεσματική υποστήριξη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής εκπαιδευτικής λειτουργίας, εξαιτίας της πανδημίας.