Στην κατάσχεση 7.800 λαθραίων πακέτων τσιγάρων και στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, τα στελέχη εντόπισαν έναν 45χρονο επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προερχόμενο από την Νέα Απολλωνία, να κατέχει εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του και συγκεκριμένα εντός τσάντας ώμου, το χρηματικό ποσό των (4.550€), όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η ανωτέρω επαρχιακή περιοχή, υπό τη μορφή κωδικών.

Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκαν επιπλέον (04) πακέτα τσιγάρων με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και (02) κινητά τηλέφωνα, ενώ, όλα τα ανευρεθέντα, καθώς και το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, κατασχέθηκαν.

Εν συνεχεία και κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντος, τα ανωτέρω στελέχη οδηγήθηκαν στη Νέα Απολλωνία, όπου εντόπισαν τον έτερο 45χρονο εντός του καταστήματός του, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς (4.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, καθώς και επιπλέον (3.800) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και (1.331) συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των (4.145 €) και των (395 λεβ Βουλγαρίας), καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.