Μέσα στο περασμένο 15ημερο πραγματοποιήθηκαν δυο μεγάλες δράσεις αποτελούμενες από μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης Πευκοχωρίου και εθελοντές.

Η πρώτη έλαβε χώρα στην περιοχή του Γλαρόκαβου και εντός λιμανιού και η δεύτερη στον κόλπο της “Καναπίτσας”.

Στο σύνολο τα άτομα που εργάστηκαν ήταν 40. Ακολουθούν δυο φωτογραφίες χαρτών με τα ακριβή σημεία τα οποία υποδεικνύονται με πράσινο χρώμα,ώστε να γίνει κατανοητή η έκταση της περιοχής που καθαρίστηκε σε σχέση με τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν.

Απολογισμός: Γλαρόκαβος: 30 άτομα, 2 κάδοι για μπάζα,1 πλατφόρμα, 4 φορτηγάκια με ογκώδη και 105 βαρέου τύπου μαύρες σακούλες.

Καναπίτσα: 5 αγροτικά φορτηγάκια με σκουπίδια και τουλάχιστον αλλά 5 με ογκώδη. Ζούμε σε μια περιοχή που αν μη τι άλλο, ζει από τον τουρισμό.Ο κόσμος έρχεται να απολαύσει τη φύση μας, είτε αυτό σημαίνει, παραλίες,είτε βουνά. Όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε λοιπόν για τη διατήρηση και κυρίως τη διαφύλαξη της φύσης. Αν δε θέλουμε να το δούμε από περιβαλλοντικής ή ηθικής απόψεως ας το δούμε από εμπορικής.

Χρειαζόμαστε τη φύση περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Χαρήκαμε πολύ που είδαμε ανταπόκριση στο κάλεσμα και ευελπιστούμε να δούμε δίπλα μας κι άλλους ανθρώπους που αγαπούν ενεργά τον πανέμορφο τόπο που ζούμε.

Η μεγάλη μας δράση που οργανώθηκε με συνεργασία Δήμου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ομάδων σχολείων και εθελοντών δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε λόγω συνθηκών. Ακόμα και αν θα πρέπει να την προσαρμόσουμε στα δεδομένα της δύσκολης συγκυρίας που ζούμε, αυτή θα πραγματοποιηθεί. Πέραν αυτού θα θέλαμε στα πλαίσια του εθελοντισμού να προτείνουμε ακόμη μια δράση η οποία αφορά τη δημιουργία μικρών ομάδων ανά γειτονιά , οι οποίες θα φροντίσουν για τον καλλωπισμό της εκάστοτε γειτονιάς.

Θα χαρούμε να δούμε την ομάδα μας να μεγαλώνει και να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές και ειδικά τον Γιάννη Μανδάνη για την πολύτιμη βοήθεια του και τη διάθεση του εξοπλισμού του. Ευχαριστούμε επίσης τον Κο.Σπάργια και τον Κο. Μπολίκα για τη δωρεάν διάθεση και μεταφορά των κάδων για τα ογκώδη.

Τέλος,ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο και ειδικά στην κυρία Δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά και τον κύριο Παύλο Παντζίκη Αντιδήμαρχο καθαριότητας,που άμεσα φρόντισαν την συγκομιδή όλων των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν και στις δυο δράσεις,όπως επίσης και για την επισκευή του δρόμου που είχε καταστραφεί λόγω βροχοπτώσεων ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση μας στα σημεία.

Πηγή: Ομάδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κίνηση Πολιτών Πευκοχωρίου”