Υπηρεσίες all inclusive θα αναγκαστούν να παρέχουν τρόπω τινά τα κάμπινγκ στη Χαλκιδική, καθώς ήδη διαρρέουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσουν. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα πρέπει  καταρχάς να συγκεντρώσουν τα στοιχεία όλων των πελατών τους, και όχι μόνο ενός μέλους ομάδας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνουν λίστες με τα ονόματα των μελών κάθε οικογένειας, από τους ενήλικες μέχρι και τα παιδιά. Να ξέρουν δηλαδή ποιοι ακριβώς μπαίνουν και βγαίνουν ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε σε περίπτωση κρούσματος να μπορούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές.

Επιπλέον, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι οι εκτάσεις των κάμπινγκ είναι περιφραγμένες και δεν υπάρχει πρόσβαση από τρίτα άτομα στις εγκαταστάσεις ούτε από την παραλία, ούτε από κάποιο άλλο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες δεν μπορούν να δέχονται επισκέψεις,    κι επίσης ότι κανένας λουόμενος εκτός των πελατών δεν θα μπορεί να πλησιάζει τις παραλίες των επιχειρήσεων, εκεί δηλαδή όπου κάνουν τα μπάνια τους οι πελάτες. Στις λοιπές παροχές, αν δεχτούμε το γεγονός ότι δεν θα μπορούν, ή θα συνίσταται να μην βγουν στην ευρύτερη περιοχή όπου διαμένουν, οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμη και καθημερινά στα ψώνια τους από τις επιχειρήσεις εντός των κάμπινγκ. Σούπερ μάρκετ, εστίαση, καφέ, μπαρ αναψυχή.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που καλούνται να ρυθμίσουν οι ιδιοκτήτες των κάμπινγκ και καθιστούν δύσκολη πολύ, αν όχι αδύνατη, την πιθανότητα να ανοίξουν οι επιχειρήσεις στις 8 Ιουνίου όπως φημολογείται.

Εξάλλου, θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα σύνορα με τις χώρες που θα γίνουν διακρατικές συμφωνίες καθώς ένα μεγάλο μέρος των κάμπινγκ, ειδικά σε Χαλκιδική και Πιερία δούλευε με τον οδικό τουρισμό.  Τα Βαλκάνια είναι ο κύριος όγκος των πελατών, που θα πρέπει να υποστούν κατά τ’ άλλα τις πολύωρες αναμονές στα σύνορα της χώρας μας, όπου οι ουρές ήταν ατελείωτες υπό φυσιολογικές συνθήκες, πόσο μάλλον τώρα με τους αυστηρούς ελέγχους των υγειονομικών πρωτοκόλλων.