Αναγκαστική θα είναι για τους πολίτες η χρήση προστατευτικής μάσκας εκτός των ΜΜΜ και στα αεροπλάνα, πλοία, τρένα αλλά και στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα άπαντες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός σε καραντίνα.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 μάλιστα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πρωτόκολλο τουρισμού από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού με σοβαρότητα και έχει ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο και ξεδιπλώνουμε. Γιατί όλα τα μάτια του κόσμου είναι στην Ελλάδα, ως μία σημαντική χώρα για τον τουρισμό παγκοσμίως.

Το βασικό, όμως, είναι ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για να μετακινηθούν, θα φορούν μάσκα. Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα. Και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν, όχι μόνο τους ταξιδιώτες, αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες, είτε μιλάμε για ένα πλοίο, είτε ένα αεροπλάνο ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο».