Νωρίτερα από ότι αρχικά προβλεπόταν, ήτοι δηλαδή την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα καταστήματα εστίασης. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε αρχικά να δώσει έγκριση η Επιτροπή λοιμωξιολόγων που έκρινε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η αρχή γίνεται από αύριο με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Η χρήση μάσκας για τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά θα είναι υποχρεωτική. Συγκεκριμένος θα είναι επίσης ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών στους συγκεκριμένους χώρους. Ενας πελάτης δηλαδή ανά 20 τ.μ επιφάνειας κυρίως χώρου.

Την επόμενη Δευτέρα 25 του μηνός παίρνουν σειρά τα καταστήματα εστίασης.  Η κυβέρνηση νωρίτερα είχε καταθέσει επίσημο αίτημα στην Υγειονομική Επιτροπή, για να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Και σε αυτή την περίπτωση άναψε το… πράσινο φως η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και καφετέριες.

Επίσης σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπ. Ανάπτυξης θα επαναλειτουργήσουν Βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, φυσικοί βιότοποι καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες:

-Διαιτολογικών Μονάδων.
-Προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.
-Στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ
-Που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.