Η κυβέρνηση θα ενισχύσει, με συγκροτημένο τρόπο, τόσο τον τουρισμό όσο και τους κλάδους που εμμέσως σχετίζονται με αυτόν, όπως εκείνος της εστίασης.

Τη διαβεβαίωση αυτή, όπως ο ίδιος τόνισε, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κάνοντας λόγο, ειδικότερα, για καινοτόμα εργαλεία που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις.

Εισαγωγικά, μάλιστα, προϊδέασε για πολλές ειδήσεις το Σαββατοκύριακο αναφορικά με την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, όπου «ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» και, εξειδικεύοντας στο οικονομικό σκέλος του τουρισμού, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει συγκροτημένη ενίσχυση τόσο του τουρισμού αλλά και όσων, έμμεσα, κλάδων συνέχονται με τον τουρισμό, όπως είναι η εστίαση.

Θα δώσουμε τη δυνατότητα με καινοτόμα εργαλεία που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Το μεγαλύτερο ζήτημα», συνέχισε, «που έχουμε να διαχειριστούμε την επέκεινα της υγειονομικής κρίσης είναι το ζήτημα της εργασίας και για το λόγο αυτό έχουμε λάβει μια μεγάλη απόφαση, απόφαση αρχής, ότι θα μεταβούμε πλέον από το πυροσβεστικό στάδιο να επιδοτούμε την ανεργία στο πιο διαρθρωτικό στάδιο που είναι να επιδοτούμε και να ενισχύουμε και να κινητροδοτούμε την εργασία, και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη».

Στο ερώτημα εάν είναι επαρκείς οι αποφάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα, όπως το χαρακτήρισε, ύπαρξης αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., σημείωσε ότι «μέσα σε αυτή τη διελκυστίνδα είναι δύσκολο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνθέσει τα αντικρουόμενα αυτά συμφέροντα. Παρά ταύτα εμείς καταφέραμε και περάσαμε τις βασικές μας θέσεις», που είναι:

– Ο τουρισμός θα ανοίξει το καλοκαίρι υπό όρους δημόσιας υγείας που η Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη θα εισάγουν.

– Δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση μεταξύ των τύπων του τουρισμού, δηλαδή αν πρόκειται για χερσαίο, ναυτικό ή αεροπορικό τουρισμό.

– Το τουριστικό προϊόν θα λειτουργήσει χωρίς να τίθενται εμπόδια απέναντι στους τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ