Μερική ικανοποίηση φέρνουν οι αλλαγές στην εστίαση όσον αφορά τον τρόπο που θα μπορούν να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστημάτων Εστίασης στο Πευκοχώρι Βασίλη Σερέτη, όλα θα εξαρτηθούν από τις οριστικές αποφάσεις, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και τη μείωση του ΦΠΑ. Οι επαγγελματίες της περιοχής, όπως λέει ο κ. Σερέτης προτιμούν να επιδοτηθούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, παρά να τεθούν σε αναστολή και να πάρουν την ειδική ενίσχυση τόσο οι ίδιοι όσο και το προσωπικό τους.

Αποφάσεις από την πλευρά του δήμου θα ληφθούν στη σύσκεψη της Τετάρτης στις  11.00 το πρωί στον δήμο Κασσάνδρας με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα δημοτικά τέλη και δη σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση επιπλέον χώρου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Στο Πευκοχώρι πάντως σύμφωνα με τον κ. Σερέτη υπάρχει βούληση να λειτουργήσει η εστίαση αλλά ακόμη δεν υπάρχει τουριστική κίνηση.

 

Ανοίγουν και στα Ν. Μουδανιά

Έτοιμοι να ανοίξουν δηλώνουν και οι επαγγελματίες στα Ν. Μουδανιά. Στο παραλιακό μέτωπο της πόλης θα ζητηθεί να επεκταθούν προς τον πεζόδρομο της παραλίας, στο κομμάτι του κέντρου των Ν. Μουδανιών. Διαφορετική είναι η εικόνα στην ακτή όπου αναπτύσσονται ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Και στα Ν. Μουδανιά υπάρχει αισιοδοξία ότι το ένα άτομο ανά 2 τ.μ. θα επιφέρει μικρότερη απώλεια στους τζίρους, όπως εκτιμά ο επαγγελματίας και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Στέλιος Σωτηριάδης.