Τα καταστήματα εστίασης στα Νέα Μουδανιά, στην υπόλοιπη Χαλκιδική και γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες, από Δευτέρα (25/5) που έχει προγραμματιστεί το 4ο στάδιο επανεκκίνησης.

Φυσικά, τα καταστήματα εστίασης θα επαναλειτουργήσουν με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Τις τελευταίες ημέρες, υπάλληλοι των καταστημάτων εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και να υποδεχθούν τους πολίτες με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών ανακοίνωσε τα παρακάτω: 

Από Δευτέρα 25 Μαΐου μπαίνουμε στο 4ο στάδιο επανεκκίνησης της αγοράς και ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, συγκεκριμένα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς ας (ΚΑΔ):
• 56.10 / Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
• 56.30 / Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
• 93.11.10.04 / Υπηρεσίες πίστας καρτ

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα:

Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τον προστατευτικό εξοπλισμό & τα μέτρα προστασίας που κρίνονται απαραίτητα σε χώρους μαζικής εστίασης