Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ κ. Αντώνης Δεληδημητρίου, εκφράζει την αγωνία του για την έλλειψη ενημέρωσης και την καθυστέρηση της Πολιτείας στα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «…όλα (γίνονται) την τελευταία στιγμή».

Η επιστολή του κ. Δεληδημητρίου, έχει ως εξής:

«Είναι γεγονός ότι δεν ξέρουμε που πάμε. Όλοι περιμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταλυμάτων, κ.λπ.. Όλα την τελευταία στιγμή. Ο Υπουργός αναφέρθηκε πρόσφατα και στον οδικό τουρισμό, που όμως όπως δήλωσε, δεν είναι το καλύτερο είδος τουρισμού. Πιθανόν να μην γνωρίζει τι είναι οδικός τουρισμός και ποιες οι μορφές του. Πάντως, σίγουρα δεν γνωρίζει τι είναι Οδικός Κατασκηνωτικός Περιηγητικός Τουρισμός, μεμονωμένος ή ομαδικός (γκρουπ). Είναι τουρίστες που έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενο ή συρόμενο τροχόσπιτο, που φθάνουν στη χώρα, είτε με πλοίο μέσω Ιταλίας, είτε μέσω των χερσαίων συνόρων μας και διαμένουν στα κάμπινγκ. Αγαπημένος τρόπος διακοπών των βόρειων Ευρωπαίων και όχι μόνο.

Πρόκειται για τουρίστες με υψηλό βαλάντιο που αφενός επενδύουν για να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη μορφή ταξιδιού και διακοπών (αγορά αυτοκινούμενου ή συρόμενου τροχόσπιτου) αφετέρου αντέχουν το οικονομικό κόστος των συγκεκριμένων ταξιδιών (ταξιδιωτικές ασφαλιστικές καλύψεις, καύσιμα, διόδια, ατμοπλοϊκά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, κ.λ.π.) και διαθέτουν χρόνο για πολυήμερα ταξίδια 20- 40 ημερών.

Ας μην υποτιμάμε λοιπόν τον οδικό τουρισμό και δη τον κατασκηνωτικό και ας βελτιώσουμε την τριτοκοσμική εικόνα και την λειτουργία των συνοριακών σταθμών και των λιμανιών, ας φροντίσουμε για την σωστή σήμανση του οδικού δικτύου και την ενιαία γραφή των των τοπωνυμιών.

Δεν επείγουν μόνο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για ξενοδοχεία, αλλά και αυτά για τα κάμπινγκ, τους συνοριακούς σταθμούς, τα λιμάνια.

Πηγή: money-tourism.gr