Κανονικά και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα καταστήματα εστίασης τα οποία επαναλειτουργούν από σήμερα, έπειτα από ένα τρίμηνο σχεδόν lockdown.

Καφέ και εστιατόρια στη Χαλκιδική προσπάθησαν έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις και με τους οικείους δήμους και με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής να βελτιώσουν τους εξωτερικούς τους χώρους ώστε να γίνει εξοικονόμηση χώρου και να ρυθμίσουν τα τραπεζοκαθίσματα για τη υπάρχουν οι αναγκαίες αποστάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις κάλυψαν χώρους όπως πάρκα και κοινόχρηστα σημεία πρασίνου, ενώ ακόμη είναι υπό εξέταση το αν θα χρειαστεί να γίνουν πεζοδρομήσεις.

Άλλωστε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δήμους, δια της ΚΕΔΕ, να ρυθμίσουν άμεσα ζητήματα αρμοδιότητάς τους ώστε να διασφαλιστεί η βοήθεια προς τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα να μην υπάρξουν αυθαίρεσίες που θα δυσχεραίνουν τους πεζούς, τα ΑμεΑ και τα παιδικά καροτσάκια.

Σε Μουδανιά, Νικήτη και Όρμο Παναγίας όπως φαίνεται και από το φωτορεπορτάζ του Xalkidiki Politiki οι επαγγελματίες εστίασης ακολούθησαν τις οδηγίες πιστά και τώρα περιμένουν τους πελάτες. Για Δευτέρα μάλιστα όπως δήλωσαν υπάρχει αρκετά καλή κίνηση.

[metaslider id=105955]