Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται επί ποδός. Τα κενά από πλευράς εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους λόγω θεμάτων υγείας, έχουν καλυφθεί σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σιευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ και στη Χαλκιδική προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια καθώς αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά.
Τα παιδιά που θα πηγαίνουν εκ περιπτροπής στο σχολείο είναι αυτά που ανήκουν σε τμήμα με μεγαλύερο των 15 αριθμό ατόμων. Κάτω από 15 μαθητές θα προσέρχονται κανονικά και καθημερινά.
Την ίδια στιγμή οι δήμοι έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις και καθαρισμούς των σχολικών αιθουσών ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, ενώ αναζητούνται μέτρα για την συνεχή παρουσία καθαριστριών, κάτι που αποτελεί πανελλαδικό πρόβλημα. Μέχρι τώρα η πλειοψηφία των δήμων απορρόφησε τις καθαρίστριες από τους χώρους των ΚΑΠΗ που είναι κλειστά. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν άτομα με 4μηνες συμβάσεις. Εξάλλου έχει εκδοθεί το ΦΕΚ που προβλέπει την τροποιποίηση των συμβάσεών τους ώστε να εργαστούν και με υπερωρίες όπου κριθεί αναγκαίο.