Αυξημένη ήταν η προσέλευση των μαθητών του δημοτικού στο χθεσινό άνοιγμα των σχολείων σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δασκάλων αλλά και της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Οπως τόνισε η τελευταία 8 στους 10 μαθητές πήγαν στο σχολείο κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του μετά από δυόμισι μήνες αποχής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην εξοικείωση των γονέων που έχουν μεγαλύτερα παιδιά που ήδη έχουν πάει σχολείο, ενώ ακόμα και οι πιο διστακτικοί γονείς, εκτιμάται ότι θα πάνε τους μαθητές στα σχολεία τις επόμενες ημέρες.
Όπως ισχύει ήδη και για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι δεκαπέντε. Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη  ημερομηνία.
Σε όλες τις σχολικές αίθουσες  υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα  ενώ οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.