πηγή: politic.gr

Μήνυμα μέσω του οποίου δείχνει τη δυσαρέσκειά της προς την πολιτική της Ελλάδας έστειλε σήμερα η Ιταλία τονίζοντας πως «είναι λάθος» της χώρας μας «να δέχεται τουρίστες με επιπρόσθετους περιορισμούς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού».

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, θεωρεί πως πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της Αθήνας να μπαίνουν σε καραντίνα – έστω και μιας εβδομάδας – οι τουρίστες που θα φτάσουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τις τέσσερις περιοχές του Βορρά που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τον ιό.
Το μήνυμα εστάλη μέσω του υπουργού Εξωτερικών της ΙταλίαςΛουίτζι Ντι Μάιο ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως η χώρα του «πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται».
Να σημειωθεί ότι ο Ντι Μάιο έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ελλάδα για τις 9 Ιουνίου, παρ’ όλα αυτά πρόσθεσε: «εμείς πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και την αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω αυτές τις επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα, θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες».