Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου που τιμάται σήμερα η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, δήλωσε σε μήνυμα της:
Συνήθως καλύπτουμε τις ανάγκες μετακίνησης μας χρησιμοποιώντας, δυστυχώς, ακόμα και για κοντινές αποστάσεις τα αυτοκίνητα μας. Συνήθως ξεχνάμε το περιβάλλον και την υγεία μας, επιλέγοντας την εύκολη, γρήγορη και ξεκούραστη λύση.
Στην Κασσάνδρα, στο μέτρο πάντα του εφικτού και δυνατού, αυτό θα το αλλάξουμε.
Ειδικά τους εαρινούς και τους φθινοπωρινούς μήνες που το οδικό μας κύκλωμα δεν είναι επιβαρυμένο, η λύση του ποδηλάτου είναι πάντα η καλύτερη. Όμως, και κατά τους θερινούς μήνες, με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων που σχεδιάζουμε, η μετακίνηση με το ποδήλατο θα είναι δυνατή.
Προστατεύουμε το Περιβάλλον από ρύπους, τονώνουμε την υγεία μας με την άθληση, δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, προωθούμε τον ποδηλατικό τουρισμό με την ανάπτυξη όλων των σχετικών υποδομών και ακολουθούμε και το καλό παράδειγμα των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών που έχουν αντικαταστήσει το αυτοκίνητο με το ποδήλατο.
Ο Δήμος Κασσάνδρας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αλλαγής της ισχύουσας νοοτροπίας και θα δείξει το δρόμο για πιο υγιεινό τρόπο ζωής”.