Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Δ. Σ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου S. L. 2 και F. L.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Football League, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή, χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ ως προς την αναδιάρθρωση προκρίθηκε η πρόταση για Super League 1 με 18 ομάδες, Super League 2 με 16 και Football League με 14.
Πρέπει να αναφερθεί πως η θέση της ομάδας από τη Χαλκιδική, η οποία εκφράστηκε πολλές φορές, από τον Μεγαλομέτοχο, Στράτο Ευγενίου και τον Πρόεδρο της Π. Α. Ε, Σταύρο Σγουρη, είναι υπέρ των δύο ομίλων, Βορείου και Νοτίου, πρόταση ρεαλιστική και με γνώμονα την βιωσιμότητα όλων των συμμετεχόντων. Βέβαια τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε. Π. Ο.
Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης:
Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της το ΠΑΕ Δόξα Δράμας.
1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας
2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2.
3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.
4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Super League 2, με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».