Άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, το Δημοτικό Κάμπινγκ της Ιερισσού, στη Χαλκιδική.
Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων χώρων με τη δημοσίευση σχετικών αποφάσεων που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και καθορίζουν το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.
Σχετική είναι και η ανακοίνωση που υπήρξε και αναφέρει:
«Παρά την ευχάριστη μεν, απρόβλεπτη δε εξέλιξη, όπου όλα ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή, η επαναλειτουργία του camping μας βρήκε καθόλα έτοιμους.
Κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο πλαίσιο των οποίων ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες, έγιναν θερμομονωτικές ψευδοροφές, τοποθετήθηκαν καινούργια κουζινάκια και χώροι καθαριότητας οικιακών σκευών, τοποθετήθηκαν καινούργιες πόρτες στις τουαλέτες, βάφτηκαν εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια.
Επίσης μπήκαν καινούριοι ηλιακοί συλλέκτες καi θερμοσίφωνες και αλλάχτηκε το ηλεκτρολογικό δίκτυο των τουαλετών. Περιμετρικά έγινε δενδροφύτευση με θάμνους για δημιουργία φυσικού φράχτη.
Επίσης, έγινε γενικότερος καλλωπισμός και των εξωτερικών χώρων με βάψιμο της περίφραξης, κλάδεμα των δέντρων και απομάκρυνση των κλαδιών, φύτευση φυτών και κουρέματος του γκαζόν. Στη συνέχεια συντάχθηκε υγειονομικό πρωτόκολλο και σχέδιο δράσης για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού με covid 19.
Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος παροχής πρώτων βοηθειών, ο οποίος και εξοπλίστηκε με ειδικό κρεβάτι, απολυμαντικά, μάσκες προστασίας, γάντια, και γενικότερα ότι χρειάζεται ως μέσο ατομικής προστασίας.
Τοποθετήθηκαν απολυμαντικά στις τουαλέτες, αντισηπτικά σ όλους τους στεγασμένους χώρους, κρεμοσάπουνα και χειροπετσέτες στις τουαλέτες, πλυθήκαν και απολυμάνθηκαν όλοι οι κάδοι, τοποθετήθηκαν φιδοαπωθητικά και δολωματικοί σταθμοί για τρωκτικά, έγινε ψεκασμός για ψύλλους και κουνούπια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το camping βραβεύτηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά με “Γαλάζια Σημαία”, πιστοποιώντας την καθαρότητα των νερών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι έως και σήμερα δεν έχει εγκριθεί το πρόγραμμα προσλήψεων 2020 (για κανένα φορέα), παρ όλα αυτά με εσωτερική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού καθώς και των εξωτερικών συνεργατών της Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α), είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα του.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μην χάσουμε ούτε μια μέρα. Το κάμπινγκ ανοίγει τις πύλες του σε μια δύσκολη χρονιά με πληρότητα 80% όπως ορίζει και το πρωτόκολλο, αν και οι κρατήσεις αγγίζουν το 100%. Είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας 18 χρόνια τώρα συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και παρ’ όλες τις δυσκολίες φέτος, είμαστε έτοιμοι και προχωράμε δυναμικά στην επόμενη μέρα. Ευχόμαστε σ΄ όλους να έχουμε καλή τουριστική χρονιά τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας».