Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
“Με τον όρο περιβάλλον, προσδιορίζεται ό,τι μας περιβάλλει με τη μόνη διαφορά ότι και εμείς ως οντότητες, ανήκουμε σ ‘αυτό.
Άρα,δεν είναι κάτι ξένο προς εμάς αλλά, ουσιαστικά, το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι. Έχει τη σημασία του αυτό για να μπορέσουμε να ενεργοποιηθούμε περισσότερο και επί το ουσιαστικότερων προς την κατεύθυνση της προστασίας του.
Να μη ρίπτουμε τα απορρίμματά μας οπουδήποτε πλην των κάδων απορριμμάτων. Να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση πλαστικών σκευών και αντικειμένων, να μειώσουμε τους ρύπους των αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας ποδήλατο ή περπατώντας.
Να πούμε “όχι” στην κατασπατάληση του νερού. Να πούμε “ναι” στις νέες μορφές ενέργειας,με τη χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας σκεπτόμενοι “οικολογικά” και μειώνοντας την επιβάρυνση που προκαλούμε στον πλανήτη. Να προστατέψουμε τις θάλασσες μας από ρύπανση πάση φύσεως.
Να διδάξουμε στα παιδιά μας αγάπη για τη φύση. Αγάπη για το νερό, τη χλωρίδα και την πανίδα. Το περιβάλλον είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Ως Δημοτική διοίκηση κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας την αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρίζοντας την Κασσάνδρα από παράνομες χωματερές, ενισχύοντας την ανακύκλωση σε συνεργασία με τον ΦΟ.ΔΣΑ,στηρίζοντας τη βιοενέργεια, συνεργαζόμενοι και με το “Πράσινο Ταμείο”.
Πιστεύουμε απόλυτα ότι η Κασσάνδρα πρέπει να γίνει ECO Δήμος- Πρότυπο και θα το πετύχουμε με πολλή δουλειά και συστηματική προσπάθεια σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, για το καλό όλων μας”