Σε μια πολύ θετική κίνηση για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική κι άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προβάλλοντας θετικά την Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών “διαφημίζει” μέσα από το Facebook τη Θεσσαλονίκη, την Βουρβουρού, την Ολυμπο, τα Μετέωρα και τη Δυτική Μακεδονία.
“Ανεβάζοντας” φωτογραφίες από όλα αυτά τα μέρη γράφει συγκεκριμένα:
“Από πλωτά μοναστήρια και λευκούς πύργους: Ένα σύντομο ταξίδι στη διοικητική περιοχή του γενικού προξενείου μας δείχνει: Η Ευρώπη είναι απλά όμορφη!
Τα μοναστήρια των Μετεώρων του 13ου αιώνα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας. Μερικές φορές φαίνεται να επιπλέουν στην ομίχλη.
Ο Λευκός Πύργος χτίστηκε τον 15ο αιώνα. Χτίστηκε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είναι σήμερα το σύμβολο της Θεσσαλονίκης.
Τα «Μονοπάτια της Ειρήνης», ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας στην Ευρώπη, οδηγούν στη Δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η περιοχή υπέφερε πολύ από τη γερμανική κατοχή. Ο σχεδιασμός των Peace Paths χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό-Ελληνικό Future Fund.
Το χωριό Βουρβουρού βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Αιγαίο Πέλαγος και προσφέρει συναρπαστική θέα στη θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, στο Ιόνιο Πέλαγος, υπάρχει εξίσου όμορφη θέα από το λιμάνι της Πρέβεζας. Στα 1200μ είναι το χωριό του Αγίου Αθανασίου, γνωστό για τα πέτρινα σπίτια του.
Μονοπάτια πεζοπορίας μετά από μικρούς καταρράκτες στην περιοχή Πριόνια οδηγούν τελικά στον Όλυμπο, την «έδρα των θεών».
πηγή: thes.gr