Η Νίκη Πολυγύρου έχει, εδώ και χρόνια, διαφοροποιήσει το πλάνο της και στόχευσε στην αξιοποίηση των ακαδημιών που θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, με ευχή όλων κάποια παιδιά να ζήσουν το όνειρο επαγγελματικών συμμετοχών.
Φυσικά, σε όλες τις ομάδες που θέλουν να υλοποιήσουν κάποιο πλάνο υπάρχουν και οι «ήρωες», που δεν τους πιάνουν τα φώτα της δημοσιότητας όσες φορές αγγίζουν τους πρωταγωνιστές εντός των γραμμών, παρόλα αυτά το έργο τους είναι πολύτιμο και κατέχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
Στη περίπτωση της Νίκης, οι δυο μπροστάρηδες των ακαδημιών είναι οι κ.κ Γιάννης Τζηρίτης (πρόεδρος) και Μιχάλης Γεωργακούδης, κάτι που επιβεβαιώνεται από όλους και το επισήμανε και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου, κος Καραφουλίδης Αναστάσιος, στην προ ημερών συνέντευξη στη Χαλκιδική Πολιτική. Ο δεύτερος, κος Γεωργακούδης, είναι υπεύθυνος των ακαδημιών και τρέχει ότι έχει να κάνει με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ ήταν μαζί με τον κο Τζηρίτη, από την πρώτη στιγμή του εγχειρήματος, που μετρά περίπου 6 χρόνια λειτουργίας.
Φυσικά, αρωγοί στο συγκεκριμένο πλάνο είναι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ομάδες της πρωτεύουσας(σ.σ προπονητές – ένα εξ αυτών είναι και ο Λευτέρης Δημητριάδης, που ήταν από την αρχή – διοίκηση, εθελοντές, γονείς κτλ.) και η επιτυχία του αποτυπώνεται στο γήπεδο με τις συμμετοχές αρκετών νεαρών στη πρώτη ομάδα των πράσινων κατά καιρούς.
Το μέλλον του ποδοσφαίρου και ειδικά του ερασιτεχνικού είναι η δημιουργία – επιβίωση των ακαδημιών, που μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη σε ένα σύλλογο, τα οποία δεν είναι μόνο οικονομικά. Η Νίκη Πολυγύρου και το πλάνο του συλλόγου, θα πρέπει να είναι παράδειγμα στους ανθρώπους των υπόλοιπων ομάδων.