Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει μετά και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ισραήλ.
Μπορεί ο ίδιος να χρησιμοποίησε προς τους εκπροσώπους του Τύπου την έκφραση διορθωτικές κινήσεις, αλλά είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει αρκετά πρόσωπα εντός του υπουργικού συμβουλίου.
Εκτός υπουργικού σχήματος αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναμένεται να «πληρώσει» την ιστορία των ΚΕΚ που αφορούσε την επιμόρφωση των επιστημόνων. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Χάρης Θεοχάρης, για τον οποίο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον τρόπο που χειρίστηκε το χαρτοφυλάκιό του.
Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει υφυπουργός Αθλητισμού
Εντός κυβερνητικού σχήματος  θα τοποθετηθούν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ στα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη.