Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Νέας Προποντίδας για τους εκπαιδευόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον Α΄ Κύκλο σπουδών για το σχολικό έτος 2020-2021.
Τι είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Δήμου Νέας Προποντίδας;
 

  • Είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη και λειτουργεί στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών κατά τις απογευματινές ώρες.
  • Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης. Διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων, σύμφωνη με τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που λειτουργούμε στον Δήμο μας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και, γιατί όχι, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό Λύκειο. Η μόρφωση δεν έχει ηλικία και η δια βίου μάθηση στη σύγχρονη εποχή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα” ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2373025734 κατά τις απογευματινές ώρες 5:00 μ.μ – 8:00 μ.μ., καθώς και να πραγματοποιούν την εγγραφή τους τις ίδιες ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών (Περιοχή ΚΤΕΛ).