Σουζάνα Καζάκα:Ξεκινάμε μια νέα στήλη με γνωριμίες και προτάσεις από τα χωριά της Χαλκιδικής μικρά και μεγάλα ορεινά και παραλιακά ,αλλά όλα όμορφα και φιλόξενα.
Ο πρόεδρος της Νικήτης κ.Στέλιος Κωστίκας μας υποδέχτηκε και μας είπε όλα αυτά που που πρέπει να ξέρει κάποιος για να μάθει για την έδρα του Δήμου Σιθωνίας την πολύπλευρη Νικήτη.

Ατέλειωτη παραλία ένας συνδυασμός παλιού και νέου πιο κοσμοπολίτικες καταστάσεις στα παράλια μαρίνα ,beach bars,απίθανες γεύσεις, γαστριμαργικές απολαύσεις.Δωμάτια για όλους τους επισκέπτες και λίγο πιο πάνω εκεί που σταμάτησε ο χρόνος το παλιό χωριό.

 
Πολλές οι όψεις της μπορούν να ικανοποιήσουν και τον ποιο δύσκολο και απαιτητικό  επισκέπτη της ,έχοντας την παραλιακή ζώνη όπου τα τουρκουάζ νερά αποτελούν μια όαση δροσιάς που σε συνδυασμό με τα καταστήματα εστίασης που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες καθώς και γευστικές απολαύσεις μοναδικές ,και η εικόνα αυτή ολοκληρώνετε,με τη μαρίνα και τα σκάφη για τους λάτρεις των θαλασσίων δρόμων .

Το απόγευμα μια βόλτα στην παλιά Νικήτη θα σας οδηγήσει στην νοσταλγία μιας αίγλης αλλοτινής ωστόσο διατηρητέας και σήμερα αρχοντικά ανακαινισμένα σήμερα λειτουργούν ως ξενώνες με την αισθητική του παρελθόντος και τις σύγχρονες παροχές.
«Ένας προορισμός πολυδιάστατος»όπως μας επισήμανε και ο πρόεδρος της κοινότητας ο Στέλιος Κωστίκας