πηγή politic.gr

Διαμαρτυρία κατά της κατασκευής πλευρικών διοδίων των Μαλγάρων πραγματοποίησαν σήμερα (3/7)  οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη.

Το αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι να σταματήσουν οι εργασίες της Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς δημιουργούνται προβλήματα παρεμπόδισης έλευσης της εργασίας των παραγωγών.
Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έκανε λόγο για «πειρατική εισβολή» μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».
Μάλιστα, τόνισε πως το πρώτο μέλημα κάποιων ιθυνόντων μετά την πανδημία του κορονοϊού ήταν η εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στα Μάλγαρα, τη στιγμή που δεν έχουν προλάβει ακόμα να επουλώσουν τις πληγές τους από το lockdown.

«Είμαστε μάρτυρες μιας πειρατικής εισβολής»

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει, περιέγραψε την επικρατούσα κατάσταση:
«Είμαστε μάρτυρες μιας εισβολής στα διοικητικά όρια του δήμου δίχως καμία ενημέρωση εδώ και τρεις ημέρες. Εγκαταστάθηκε εργολάβος σε ένα εργοτάξιο που δημιουργείται τώρα για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στα Μάλγαρα.
Ήρθε ένα εργοτάξιο δίπλα στον κεντρικό αρδευτικό αγωγό, τη στιγμή που η γη θέλει ανάλογα ποτίσματα. Οι αγρότες ανησυχούν ιδιαίτερα και έχουν κάθε δίκιο. Προχώρησαν, μάλιστα, σε εξώδικη διαμαρτυρία απέναντι στους ιθύνοντες. Θα κλείσουν τον παράπλευρο αγροτικό δρόμο, που γίνεται όλη η βαριά κίνηση των αγροτικών μεγάλων μηχανημάτων. Αν κλείσει ο συγκεκριμένος δρόμος, δεν ξέρουν από ποιες τοπικές οδούς θα πηγαίνουν οι αγρότες στις εργασίες τους».

«Η κατάσταση δεν συνάδει με δημοκρατικό διάλογο»

Ο δήμαρχος Δέλτα ανέφερε πως την εργολαβία την έχει αναθέσει η Εγνατία Οδός ΑΕ. Έχει καλέσει 2 φορές, τον αγνοούν επιδεικτικά και πρόσθεσε πως:
«Δεν γνωρίζουμε καν τον σχεδιασμό. Δεν ξέρουμε ούτε τι θα κάνουν, ούτε πώς και πού. Είναι πρωτόγνωρο να μην υπάρχει ενημέρωση ενώ έρχονται να στήσουν εργοτάξια στα διοικητικά όρια του Δήμου. Δεν συνάδει με δημοκρατικό διάλογο αυτή η κατάσταση.
Ζήτησα στην Εγνατία να έρθει κάποιος να ενημερώσει και να δώσουν τα σχέδια στο ΤΟΕΒ και το ΓΟΕ, γιατί είναι άμεσο το θέμα της παραγωγής».