Σε ειδική εκδήλωση στο Παλαιοχώρι του Δήμου Αριστοτέλη και παρόντος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάδειξης της Οικίας του Αλέξη Ζορμπά, ήρωα του ομώνυμου έργου του Νίκου Καζαντζάκη, που έζησε επί 22 χρόνια ως μεταλλωρύχος στο Παλαιοχώρι
Το σχέδιο ανάδειξης της Οικίας του Αλέξη ή  Γιώργου Ζορμπά όπως ήταν κανονικά, το οποίο θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ενεργοποίησης αναξιοποίητων επί σειρά ετών σημείων αναφοράς του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης.
[metaslider id=110631]
Η περιοχή αξιοποιείται σταδιακά με απώτερο σκοπό να φτάσει στο ύψιστο σημείο ανάδειξης θεματικού Τουρισμού, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. “Το σπίτι του Ζορμπά θα γίνει το επίκεντρο μιας παγκόσμιας διαδικτυακής καμπάνιας και αφορμή για μια δικτύωση με περιοχές περάσματα του Ζορμπά σε Βαλκάνια και Ρωσία”, σημείωσε κατά την εκδήλωση ο δήμαρχος και στρεφόμενος προς τον κ. Καράογλου ζήτησε τη συμβολή της πολιτείας.

Οπως ανέφερε ο κ. Βαλιάνος η περιοχή και η ιστορία της δημιουργούν brands και προσδίδουν στον δήμο μοναδική ταυτότητα με βαριά κληρονομιά στην ιστορία.  Υπάρχει ο Αριστοτέλης και το Άγιο Όρος ήδη, ενώ σημεία αναφοράς για τον ορεινό Δήμο γίνονται οι περιπατητικές διαδρομές και τα Σιδηροκαύσεια.
“Μεταποιούμε τη λάμψη του παρελθόντος και παραδίδουμε στους επαγγελματίες και τους δημότες ανάπτυξη για το μέλλον”, τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.
Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την όλη προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών πτυχών του Δήμου και δήλωσε συμπαραστάτης ηθικά και πρακτικά για τα κονδύλια που θα απαιτηθούν. “Θα είναι ένας από τους χώρους που θα προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες”, σημείωσε ο κ. Καράογλου.
Να επισημάνουμε ότι υπεύθυνος της Επιτροπής για την Οικία του Αλέξη Ζορμπά είναι ο αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός
Την παρουσίαση του project έκανε ο υπεύθυνος για το όλο στήσιμο του Μουσείου,  Νίκος Πάχτας.