Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη: Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας καίγονται. Οι θερμοκρασίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τις περισσότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας να θυμίζουν «καμίνι». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Αυτό, διότι στην Αθήνα έχει ξεφύγει, η κατάσταση, όσον αφορά τη θερμοκρασία. Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, η καθημερινότητα και γενικότερα, η ζωή των πολιτών, γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Πολύ πιο δύσκολα ήταν -και είναι- τα πράγματα για τους Εύζωνες. Πρόκειται για τους στρατιώτες που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους έξω από τη Βουλή. Εκείνοι είναι αναγκασμένοι να στέκουν ακίνητοι κάτω από τον καυτό ήλιο της Αθήνας.
Από εκεί και πέρα, ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε στο μνημείο από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Έτσι, κατάφερε και κατέγραψε τον αξιωματικό υπηρεσίας να σκουπίζει τον ιδρώτα ενός από τους Εύζωνες, καθώς ο ίδιος οφείλει να παραμένει ακίνητος, παρά τις συνθήκες που επικρατούν.

Πηγή: Enimerotiko.gr