Η ομάδα εθελοντών Δραγουντέλι ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με την πιθανή κακοκαιρία και καθησυχάζει, ωστόσο συνιστά προσοχή.
Αναλυτικά:
“Να ενημερώσουμε τους κατοίκους και επισκέπτες ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιοχή μας(Συκιά Χαλκιδικής) δεν φαίνεται κάτι επικίνδυνο όσο για το πρώτο πόδι (Κασσάνδρα). Οι βροχές που θα υπάρχουν Κυριακή και Δευτέρα τις μεσημεριανές ώρες προς το παρόν δεν φαίνονται να είναι επικίνδυνες.
Ωστόσο Δείξτε προσοχή καθώς είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κακοκαιρία για την εποχή που διανύουμε και η προϋπάρχουσα ζέστη όλης της εβδομάδας θα λειτουργήσει σαν καύσιμο για τα κύτταρα καταιγίδων. Όσοι βρίσκεστε σε ακτές αν δείτε να πλησιάζει καταιγίδα απομακρυνθείτε άμεσα και πάντα να θυμάστε ‘αν ακούτε ήχους βροντής είστε μέσα στην επικίνδυνη εμβέλεια της καταιγίδας ακόμη και αν σας φαίνεται ότι είναι μακριά’. Ας έχουμε το νου μας όλοι σήμερα και αύριο».
Έως την εξασθένηση των φαινομένων παραμένουμε σε επιφυλακή μιας και η περιοχή μας είναι ευάλωτη σε τέτοιου είδους φαινόμενα”.