Τα όρια του παραλογισμού αγγίζουν περιπτώσεις που φτάνουν στη δικαιοσύνη και στις οποίες το δημόσιο στρέφεται κατά του… δημοσίου, τρόπω τινά,  αφού και οι Δήμοι ανήκουν στο κράτος μας. Το ρεπορτάζ ωστόσο δεν εξετάζει αυτό το πρόβλημα,  αλλά την ιδιωτική αυθαιρεσία που καλά κρατεί.
Η υπόθεση ανάγεται πολλά χρόνια πριν όταν κάποιοι θέλησαν να “περιφράξουν” μέρος της παραλίας στην Ουρανούπολη με βράχια και ογκώδεις λίθους είτε για προστασία από τη διάβρωση,  είτε για ιδιωτικοποίηση της ακτής.
Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη προσπάθησε να τα απομακρύνει όλα αυτά,  και συγκεκριμένα στις 30-6-2017 με μηχάνημα του Δήμου κοινήθηκε η επιχείρηση της απομάκρυνσης.  Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω συντελούνται στα όρια της Ουρανούπολης σε παραλία ξενοδοχειακού συγκροτήματος.  Η επιχείρηση του Δήμου δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο,  γιατί ο ιδιώτης κατήγγειλε στο Λιμεναρχείο την κίνηση,  ως παράβαση σε Αιγιαλό.  Έκτοτε ξεκίνησε και μια δικαστική διαμάχη.
Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Ουρανούπολης και τότε και τώρα λένε ότι οι βράχοι πρέπει να απομακρυνθούν. Το ίδιο αποφαίνεται και η έκθεση αυτοψίας Κτηματικής και Λιμεναρχείου. Παρόλα αυτά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο που σχηματίζεται η δικογραφία για να πάρει τον δρόμο της και να υπάρξει απόφαση.