Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» σημειώνουν ότι τουλάχιστον 30 ασθενείς της οργάνωσης με σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ασθενείς με καρκίνο, επιζώντες βασανιστηρίων, μόνες μητέρες με χρόνιες παθήσεις και γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, «είτε έχουν διωχθεί είτε έχουν ενημερωθεί για επικείμενη έξωση, και τώρα αντιμετωπίζουν την προοπτική να μείνουν άστεγοι και χωρίς οικονομική βοήθεια».
Ο επικεφαλής της αποστολής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» σε Αθήνα και Σάμο, Γιώργος Καραγιάννης, περιγράφει ότι «γυναίκες σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας». Όπως διευκρινίζεται, η οργάνωση παραπέμπει εκείνους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργούν στην Αθήνα.
Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καλούν την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και όλους τους οργανισμούς που εμπλέκονται στην παροχή στέγασης να βρουν άμεσες λύσεις για τη στέγαση των προσφύγων που κοιμούνται στους δρόμους της Αθήνας και να σταματήσουν τις εξώσεις μέχρι να αρθούν όλα τα διοικητικά εμπόδια για την ενσωμάτωση και την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ