Πονοκέφαλο σε διοργανωτές και δήμο προκαλεί φέτος η εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική. Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στον δήμο Ν. Προποντίδας και την Κεντρική Μακεδονία ολόκληρη, που έχει πολιτιστικό, εμπορικό και θρησκευτικό χαρακτήρα, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς ο κορωνοϊός απαγορεύει τις συναθροίσεις ατόμων.
Στον Άγιο Μάμα, πέρα των επισκεπτών, ακόμη και η συμμετοχή των εκθετών είναι τόσο μεγάλη που από μόνη της λειτουργεί αποτρεπτικά για τη διοργάνωση. Θα έπρεπε κανονικά να μειωθεί η συμμετοχή τουλάχιστον κατά το ήμισυ, δηλαδή να μην ξεπεράσουν σε αριθμό τους 300 οι εκθέτες. Οι χιλιάδες επισκεπτών βέβαια είναι δύσκολο να ελεγχθούν ή να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ν. Προποντίδας δεν έχει παρθεί ακόμη οριστική απόφαση για τον αν θα λάβει χώρα ή όχι η εμποροπανήγυρης, ωστόσο εκ των πραγμάτων αντιλαμβάνεται κανείς ότι τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων θα είναι καταστρεπτική για την περιοχή.
Βάσει της απόφασης για τα πανηγύρια στη χώρα, στον ίδιο δήμο ακυρώνονται δύο μεγάλες λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Τρίγλια και του Αγίου Παντελεήμονα στο ομώνυμο χωριό του δήμου.
Εξάλλου φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και για το ήδη κουτσουρεμένο φεστιβάλ Θάλασσας στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών. Επίσης μια διοργάνωση θεσμός που τα τελευταία χρόνια κέρδισε τις καρδιές κατοίκων και επισκεπτών Χαλκιδικής.