Το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Κασσάνδρας σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα με μηχανές.
Σημαντική είναι η συμβολή του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας στις υποθέσεις αυτές, που προσφέρει άμεση βοήθεια στους τραυματίες αλλά και των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι προσφέροντας τις γνώσεις τους θεραπεύουν τους τραυματίες.
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας ανέφερε στο διαδίκτυο: 
“Ο Βασίλης και ο Ανέστης τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά με διάφορα δύο εβδομάδων, εδώ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής!!
Η κατάσταση τους αναγνωρίστηκε ως #κρίσιμη από την πρώτη στιγμή. Συνήθως σε μια αγροτική περιοχή όπως η Κασσάνδρα – απομακρυσμένη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα Νοσοκομεία – τα πράγματα είναι δύσκολα σε σχέση με το να τραυματιστείς εντός μιας πόλης, που το χειρουργείο βρίσκεται 15 λεπτά μακριά!!
Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις και του δεύτερου τραυματία, μπορούμε επιτέλους να πούμε πως #διέφυγαν τον κίνδυνο της ζωής τους….!!!
Παρά τα σοβαρά τους τραύματα, έμειναν στην ζωή γιατί πολλά πράγματα έγιναν σωστά.
Αρχικά η εξίσωση άλλαξε και έγειρε προς τη μεριά της ζωής, χάρη στη #συνεργασία διασωστών ΕΚΑΒ και των εκπαιδευμένων πολιτών – οι οποίοι προσέγγισαν άμεσα και έδωσαν τις πολύ σημαντικές Α’ Βοήθειες. Οι άνθρωποι αυτοί μόλις ειδοποιήθηκαν, άφησαν συγκινητικά τις δουλειές τους και έτρεξαν για να ελέγξουν αιμορραγίες, να ακινητοποιήσουν, να βάλουν ένα χέρι βοηθώντας το δύσκολο έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ.
Το δεύτερο σημαντικό ήταν η άμεση διακομιδή στο χειρουργείο του Πολυγύρου που βρισκόταν σε αναμονή. Οι πιο κρίσιμες παρεμβάσεις έγιναν στο σημείο του τραυματισμού και συνεχίστηκαν – εν κινήσει – εντός του ασθενοφόρου, με σκοπό να κερδίσουμε τον μεγαλύτερο εχθρό των εξωτερικών / εσωτερικών αιμορραγιών, τον #χρόνο!
Χειρουργοί, ορθοπεδικοί, νοσηλευτές και προσωπικό ΜΕΘ πήραν την σκυτάλη σε 70 περίπου λεπτά από την στιγμή του τραυματισμού, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους #αγώνα.
Σήμερα έχουμε ΧΑΡΑ και συγκίνηση, για την ποιότητα των συναδέλφων και των φίλων μας.
Ευχαριστούμε Θεμελή, Χρήστο, Δημήτρη, Κλεάνθη, Νίκο, Γιώργο, Στέλιο, Πέτρο, Σπύρο, Θεοδώρα, Σάκη, Βασίλη, Παναγιώτη και υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας, κάνατε την διαφορά – ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ – και δύο οικογένειες έχουν τα παλικάρια τους.
Εμείς πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε τον κόσμο γύρω μας.
Όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες στην κοινότητα που ζούμε, μπορούμε πάντοτε να την κάνουμε καλύτερη, ασφαλέστερη, ομορφότερη!
Αναστάσης
#ΕΚΑΒ_Κασσάνδρας”