Άλλο ένα χτύπημα δέχεται ο τουρισμός και στη Χαλκιδική καθώς μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR)  για τον κοροναϊό θα εισέρχονται από την Τρίτη στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων οι τουρίστες από τη Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, οι εισερχόμενοθ υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Βάσει της ίδιας απόφασης εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

“Αυτό σημαίνει λιγότεροι τουρίστες για τη Χαλκιδική”, σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος,  εκφράζοντας τον φόβο ότι θα έχουμε νέες ακυρώσεις.

Ευθύνες στις κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών επιρρίπτει ο Γρηγόρης Τάσιος,  πρόεδρος των Ξενοδόχων, που σε προσωπική του ανάρτηση επαναλαμβάνει αυτό που έλεγε για μη κανονική σεζόν,  από την πρώτη στιγμή.