Τριών χρονών κοριτσάκι επανέφεραν στη ζωή πριν από λίγες ώρες, όταν και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα του Πευκοχωρίου Κασσάνδρας.

Η μικρούλα διέφυγε της προσοχής των γονιών της για λίγα λεπτά και βρέθηκε να επιπλέει χωρίς αναπνοή, ωστόσο επανήλθε στη ζωή, χάρη σε μια εξαιρετική αλυσίδα επιβίωσης.

Η επέμβαση του ιδιώτη ιατρού, Κωνσταντίνου Λαζαρίδη, ήταν άμεση και καταλυτική ακόμη μια φορά, ενώ κλήθηκε και το 166 για έγκαιρη βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν δυο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Έπειτα από μερικούς κύκλους ΚΑΡΠΑ, η 3χρονη μικρούλα ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι.

Η αλυσίδα επιβίωσης συνεχίστηκε με την άφιξη εθελοντών της Κασσάνδρας, με την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρειας και το προσωπικό επειγόντων του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Ο κος Λαζαρίδης είναι γνωστός εκπαιδευτής του Kids Save Lives και της ΕΕΕΠΦ, είναι το τρίτο θύμα ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή από τα χέρια του χάρη στην ζωτικής σημασίας έγκαιρη ανταπόκριση του και ειδικά χάρη στην τεράστια καρδιά που διαθέτει.