Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, “τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους”.

«Η λύση που έχουμε σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού και συνωστισμού. Νομίζω ότι είναι γενικώς αποδεκτό ότι η χρήση της μάσκας είναι μονόδρομος», ανεφερε ο επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο mega, ενώ τόνισε πως η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη σε κλειστούς χώρους στους οποίους ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο, όπως εμπορικά μαγαζιά, και πρόβλεψε ότι θα έχουμε εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους χώρους αυτούς.

Υπάρχει μια ανησυχία στους ειδικούς, αλλά δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα, είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα αυτή τη στιγμή, εξήγησε.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ενδέχεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Πηγή: real.gr