Αυστηρές εντολές για ελέγχους, επιτήρηση και ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε καταστήματα και σημεία που πρέπει να εφαρμόζονται οι ειδικοί κανόνες για τον κορωνοϊό έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στους αστυνομικούς της Μυκόνου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από αργά χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί ενόψει του Αυγούστου που αναμένεται να φτάσει εκεί αρκετός κόσμος για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχτηκε πολλές καταγγελίες για πάρτι σε βίλες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά περιστατικά καταστημάτων που παραβιάζουν τους κανόνες για το συνωστισμό, αλλά και τους κανόνες για τη χρήση μάσκας.

Ζήτησε μάλιστα να εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νόμος, όπως είχε γίνει και πριν από περίπου ένα μήνα, όταν δέχτηκε καταγγελία για κατάστημα το οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες και τελικά του επεβλήθη το ανάλογο πρόστιμο.

Επίσης, όπως είχε γράψει το CNN Greece, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι ιδρύεται στο νησί αστυνομική υποδιεύθυνση στην οποία θα υπηρετούν 120 άτομα, και προτεραιότητα θα είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Πηγή: cnn.gr