Το άγριο τοπίο που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην παραλία Τηγάνια, τον κάνει να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια από τις εξωτικές παραλίες της Καραΐβικής. Κι όμως βρίσκεται στη Χαλκιδική, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι»), πολύ κοντά σε ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της ευρύτερης περιοχής, τη Συκιά.

Ανάμεσα στις ακρογιαλιές Κληματαριά και Κριαρίτσι, συναντάται αυτός ο επίγειος παράδεισος με τα τιρκουάζ νερά, την χρυσαφένια αμμουδιά και τα βράχια που διεισδύουν στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας.

Στην ουσία πρόκειται για τρεις, διαδοχικές μικρές ακτές που χωρίζονται μεταξύ τους από βράχια, με τις δύο πρώτες να διαθέτουν μικρό πάρκιγνκ και beach bar και την τρίτη να αποτελεί ιδανική επιλογή για μακροβούτια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε μέσω του κεντρικού δρόμου της Σιθωνίας από την Συκιά προς το Καλαμίτσι, είτε μέσω του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από την παραλία της Συκιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εξωτικό τοπίο της παραλίας αποτέλεσε και το φυσικό σκηνικό για μέρος γυρισμάτων της ταινίας του Θοδωρή Αθερίδη «Μια μέλισσα τον Αύγουστο».

Πηγή: newsbeast.gr