Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους π. Νικόδημος.

Σύμφωνα την αστυνομία, κατά τον έλεγχο των αποσκευών του εν λόγω ιερομονάχου που αναχωρούσε από το Ηράκλειο, βρέθηκε ένα όπλο τύπου στυλό καθώς και τρεις σφαίρες.
Οι αστυνομικοί του φόρεσαν αμέσως χειροπέδες και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα. Ο εν λόγω Ιερομόναχος, σύμφωνα με πληροφορίες του exapsalmos.gr, δήλωσε ότι το όπλο ήταν δώρο ενός φίλου του Ρώσου ολιγάρχη που ζει στην Κρήτη και τον επισκέφθηκε.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν οι συλλήψεις να είναι δύο. Συνελήφθη δηλαδή εκτός του Ηγουμένου, ένας ακόμη μοναχός ο οποίος ήταν μαζί με τον Ηγούμενο και επέστρεφαν στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για τον Ρωσικής καταγωγής 20χρονο μοναχό Μάρκελλο της Μονής Φιλοθέου.

Η Ιερά Επιστασία είναι ανάστατη από την είδηση αυτή ενώ ενημερώθηκε αρμοδίως ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Μαρτίνος. Επίσης, για το θέμα έλαβε γνώση ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Πηγή: exapsalmos.gr