Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις που αφορούν την είδηση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε Δημοτικό Υπάλληλο της ΔΕ Καλλικράτειας, καθώς κανένα από τα άτομα του στενού εργασιακού περιβάλλοντος του κρούσματος δεν βρέθηκε θετικό.

Την Τρίτη, 11-8-2020, ελήφθησαν δείγματα 12 Δημοτικών Υπαλλήλων (θεωρούμενες ως στενές επαφές), τα οποία και απεστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ακολουθείται η διαδικασία ως εξής: Μόλις τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια είναι έτοιμα αποστέλλονται στον ΕΟΔΥ και ενημερώνονται αμέσως ΜΟΝΟ οι θετικοί στον ιό, προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. Λόγω δε της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων η ενημέρωση γίνεται στον καθένα προσωπικά.

Από σημερινή επικοινωνία με την Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ, που έλαβε τα δείγματα, η δημοτική αρχή Ν. Προποντίδας,  πληροφορήθηκε ότι η εξέτασή τους ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Στη συνέχεια έγινε επικοινωνία με τους Δημοτικούς Υπάλληλους, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν πως κανείς δεν ενημερώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, στους χώρους και στις υπηρεσίες του Δήμου στη Ν. Καλλικράτεια ακολουθήθηκε η διαδικασία της απολύμανσης από την ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ, όπως προβλέπεται.

Κλειστό το Λιμεναρχείο Μουδανιών

Η διαδικασία της απολύμανσης από την ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ έγινε μέσα στην εβδομάδα  και στο Λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών,  λόγω ενημέρωσης για την ύπαρξη κρούσματος covid-19. Το Λιμεναρχείο παρέμεινε κλειστό.