Απόγευμα μιας Αυγουστιάτικης Τρίτης στην Άθυτο  στις 6,00 είπαμε να συναντηθούμε με τον Βασίλη στο εργαστήρι του,φτάσαμε νωρίτερα κάναμε μια μικρή βόλτα στο χωριό,πάντα σε εντυπωσιάζει…πέτρα πωρόλιθος,εικόνες που δείχνουν στιγμές άλλων εποχών,ταξίδι και αποτύπωμα του Β.Παυλή στην Άφυτο του.

Με μια κούπα καφέ μας υποδέχεται,είναι χαρούμενος γιατί ξεκινά κάτι καινούριο,οι χτύποι του καλεμιού σταθεροί όπως και η πορεία του. 

Η συνάντηση με τον Βασίλη Παυλή είναι πάντα πέρασμα σε έναν κόσμο ήρεμο όμορφο όπου η τέχνη κυριαρχεί και μέσα από την ηρεμία που αποπνέει η κουβέντα μαζί του μας υπενθυμίζει την δύναμη της. Μας δέχτηκε στο εργαστήρι του στην Άφυτο Χαλκιδικής μιλώντας μας για το καινούργιο έργο που ετοιμάζει χαμογελαστός και ήρεμος αφηγήθηκε το δικό του ταξίδι στον κόσμο της τέχνης που με πάθος και αγάπη μέχρι σήμερα υπηρετεί εκεί στην αγαπημένη γη που γεννήθηκε,εκεί όπου η πέτρα του πωρόλιθου ριζωμένη στα σπλάχνα της τον επέλεξε όπως είπε για να την σμιλέψει να της δώσει σχήμα και μορφή αυτό που η ίδια αποφασίζει κάθε φορά,όπως μας εκμυστηρεύτηκε.

Αυτός είναι ο δικό μας Βασίλης Παυλής. 

παρουσίαση:Σουζάνα Καζάκα

φωτογραφία-κινηματογράφηση:Ζωή Γανίτη