Την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορωναϊού, υπογραμμίζει ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφ, “ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”, ενώ αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά και σε άλλα εμβόλια και επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Ένωση για προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων εμβολίου που θα δοθούν δωρεάν σε όλους τους Έλληνες.

«Δεν είναι μόνο η συμφωνία με την Astra Zeneca. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλο αυτό το διάστημα κινείται αποφασιστικά, προκειμένου να διασφαλίσει για τους πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων κατά της Covid-19. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές συζητήσεις με την φαρμακευτική Cure Vac για 225 εκ. δόσεις, ενώ έχουν γίνει ανάλογες συζητήσεις και με άλλες εταιρείες, όπως η Johnson & Johnson», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος δε στο εμβόλιο της Οξφόρδης ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η ίδια η εταιρεία που παράγει το συγκεκριμένο εμβόλιο, η AstraZeneca, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατ. δόσεων, με τις πρώτες δόσεις να παραδίδονται στα τέλη του 2020», επισημαίνοντας πως «όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι συνεχίζουμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες χώρες του κόσμου και της ΕΕ. «Είμαστε 132η χώρα σε κρούσματα ανά 1. εκατ. κατοίκους και 108η χώρα σε θανάτους ανά 1 εκατ. κατοίκους» σημειώνει, ενώ υπεραμύνεται της έννοιας της ατομικής ευθύνης ως πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης και δηλώνει πως το ΕΣΥ ενισχύεται με ανθρώπινο δυναμικό.

Πηγή: real.gr