Οπως αποκαλύπτει η Realnews, oι λογαριασμοί αυτοί είναι δύο και ενισχύουν τις υποψίες που υπάρχουν για ενδεχόμενη σχέση της συλληφθείσας με κυκλώματα εκμετάλλευσης ανηλίκων του εξωτερικού.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο ένας λογαριασμός άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες σε τράπεζα του εξωτερικού, από εταιρεία που βρίσκεται σε χώρα της βόρειας Ευρώπης με συνδικαιούχο την 33χρονη! Οσο για τον δεύτερο λογαριασμό της γυναίκας που απήγαγε τη 10χρονη μαθήτρια στα τέλη Ιουνίου, αυτός βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αλλά παρουσιάζει επίσης έντονο ενδιαφέρον για τις Αρχές. Κατά τους τελευταίους μήνες, στον εγχώριο λογαριασμό της κατηγορούμενης έχουν εντοπιστεί εμβάσματα χρηματικών ποσών από ανώνυμη εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν κατατεθεί διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Europol
Τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη, που χειρίζονται την υπόθεση, ζήτησαν αμέσως τη συνδρομή της Europol, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου τραπεζικών συναλλαγών, ώστε να διερευνηθεί η κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της 33χρονης στο εξωτερικό. Στόχος των Αρχών είναι να εντοπίσουν το πρόσωπο που τον άνοιξε, με συνδικαιούχο την κατηγορούμενη. Με αυτό τον τρόπο οι ευρωπαϊκές Αρχές θα μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν η διερεύνηση της υπόθεσης της απαγωγής της μικρής Μαρκέλλας θα οδηγήσει σε κάποιο από τα μεγάλα και διεθνή κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο πρώην σύζυγος της 33χρονης παρέδωσε πρόσφατα στις δικαστικές Αρχές στοιχεία για τον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος αποτελούσε και κοινό λογαριασμό του ζευγαριού. Μετά τον χωρισμό τους, το περασμένο καλοκαίρι, ο λογαριασμός πέρασε στον έλεγχο της 33χρονης, η οποία τον διαχειριζόταν εξ ολοκλήρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγους μήνες μετά τον χωρισμό τους, ο λογαριασμός άρχισε να παρουσιάζει έντονη καταθετική κίνηση και, μάλιστα, όχι από φυσικά πρόσωπα, αλλά από συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία. Επειτα από την άρση απορρήτου τραπεζικών συναλλαγών και τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των ελληνικών Αρχών, διαπιστώθηκε πως υπάρχει άλλος ένας τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό, στο όνομα της 33χρονης κατηγορουμένης, ο οποίος επίσης παρουσιάζει κίνηση με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επειτα από διερεύνηση αυτών των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι η έδρα της μιας από τις εταιρείες που φαίνεται να καταθέτει χρήματα σε αυτό τον δεύτερο λογαριασμό του εξωτερικού βρίσκεται σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Αρχών.

Το λάπτοπ

Η πληροφορία αυτή έρχεται και “δένει” με στοιχεία που προέκυψαν από την εργαστηριακή έρευνα στο κινητό και στο λάπτοπ της 33χρονης, καθώς η ίδια φέρεται τις ώρες που ήδη είχε απαγάγει το παιδί να ανταλλάσσει διαδικτυακά μηνύματα με άγνωστα άτομα. Ορισμένα από τα μηνύματα στα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν στο διαδίκτυο «εμφανίζονται» στη βόρεια Ευρώπη και για τον λόγο αυτό έχει ενημερωθεί επίσης η Europol, ώστε να συμβάλει στην υπόθεση.

Πλέον οι έρευνες λαμβάνουν διαφορετική τροπή, καθώς η οικογένεια της 10χρονης μαθήτριας υποστηρίζει πως η 33χρονη άρπαξε το παιδί και το κράτησε για 24 ώρες φυλακισμένο στο διαμέρισμά της, γιατί είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και ήθελε να εκμεταλλευτεί τη μικρή Μαρκέλλα.

Ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών, είναι πιθανόν να κληθεί εκ νέου η 33χρονη προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να ερωτηθεί για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που φαίνονται να κατατίθενται στους λογαριασμούς της και κυρίως να απαντήσει στο ποιοι καταθέτουν αυτά τα ποσά και για ποιο λόγο.
Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης είχε γίνει γνωστό πως η 33χρονη, όπως και η ίδια είχε ισχυριστεί στις καταθέσεις της, εκδιδόταν περιστασιακά, αποκομίζοντας χρήματα από αυτή τη δραστηριότητα.

Μυστηριώδη πρόσωπα

Οι Αρχές που χειρίζονται πλέον την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης μαθήτριας περιμένουν με ενδιαφέρον τα τελικά αποτελέσματα, τόσο από τα εργαστήρια όσο και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Οι αστυνομικοί εστιάζουν στα φυσικά πρόσωπα που κατέθεσαν χρηματικά ποσά, τόσο στον εγχώριο λογαριασμό όσο και στον λογαριασμό της 33χρονης στο εξωτερικό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το προσεχές χρονικό διάστημα να υπάρξει ταυτοποίηση των καταθετών και αυτοί να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση. Παράλληλα, οι εργαστηριακές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο για το κινητό της 33χρονης όσο και για τον φορητό υπολογιστή της, τον οποίο, όμως, φρόντισε να καταστρέψει βυθίζοντάς τον σε νερό προκειμένου να καταστραφεί πλήρως ο σκληρός δίσκος. «Τι ήθελε να κρύψει η κατηγορούμενη; Ποιο σοβαρό στοιχείο περιείχε ο υπολογιστής της, που η ίδια δεν ήθελε να το μάθουν οι Αρχές;», αναρωτιέται με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Η καταστροφή που έχει υποστεί ο υπολογιστής της 33χρονης είναι μεγάλη. Θέλει πολλή δουλειά και χρόνο και δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε εάν θα έχουμε πλήρη ανάκτηση των δεδομένων, καθώς ο σκληρός δίσκος έχει διαβρωθεί από το νερό», λέει στην «R» ο ίδιος αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος εξέθεσε και τον προβληματισμό του για το γεγονός πως η 33χρονη έριξε τον υπολογιστή σε νερό. «Πρόκειται για μια τακτική που τη γνωρίζουν έμπειροι κακοποιοί, αλλά και τρομοκράτες. Πώς μια απλή γυναίκα, μια γυναίκα της καθημερινότητας, ήξερε ότι το νερό επιφέρει μεγάλη καταστροφή του σκληρού δίσκου; Την είχε δασκαλέψει κάποιος που γνωρίζει πώς να σβήσει ίχνη από τις Αρχές», τονίζει ο έμπειρος αστυνομικός. Οπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή η «R», αμέσως μετά τη σύλληψη της 33χρονης στην Πιερία και μετά την άρση απορρήτου επικοινωνιών, είχε προκύψει ένα σοβαρό στοιχείο και συγκεκριμένα το στίγμα από τις ανταλλαγές διαδικτυακών μηνυμάτων και κλήσεων, την ημέρα που η 33χρονη είχε ήδη αρπάξει τη 10χρονη και την κρατούσε φυλακισμένη στο διαμέρισμά της.
Διεθνές κύκλωμα

Το ένα από τα διαδικτυακά μηνύματα είχε στίγμα σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, χωρίς όμως να είναι σε θέση οι ειδικοί να προσδιορίσουν πλήρως το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της διαδικτυακής επικοινωνίας. Ξεκινώντας από αυτό το στοιχείο, ελληνικές και ευρωπαϊκές αστυνομικές Αρχές ερευνούν ακόμα και πιθανή σύνδεση της συλληφθείσας με το μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία. Στο κύκλωμα αυτό, που είχε έδρα τη γερμανική πόλη Μπέργκις Γκλάντμπαχ, θεωρείται ότι συμμετείχαν έως και 30.000 άτομα.

Ωστόσο, ελπίδες και μάλιστα σημαντικές έχουν οι αστυνομικοί και οι δικαστικές Αρχές από τη διερεύνηση μιας παλιάς συσκευής κινητής τηλεφωνίας κι ενός φορητού υπολογιστή, που χρησιμοποιούσε η 33χρονη όταν ήταν μαζί με τον πρώην σύζυγό της και πλέον αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα παρέδωσε ο πρώην σύζυγος. Και οι δύο συσκευές έχουν ήδη μεταφερθεί στα εξελιγμένα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθούν από τους ειδικούς.

Πηγή: real.gr