Σύμφωνα με πληροφορίες το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει αφού τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στην έλευση μιας αρκετά θερμής εισβολής στην χώρα τις τελευταίες ημέρες του μήνα(Αύγουστος).

Οι θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο θα αγγίξουν τους 38 βαθμούς Κελσίου και στις Ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας πιθανών και τους 39 βαθμούς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του “meteo”:

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενη δημοσίευση το καλοκαίρι φαίνεται να μην έχει πει την τελευταία του λέξη μιας και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στην έλευση μιας αρκετά θερμής εισβολής στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες του μήνα(Αύγουστος).

Ίσως και να ‘θέλει’ η ατμόσφαιρα να εξισορροπήσει ένα κατά γενική ομολογία πλούσιο καιρικά καλοκαίρι σε αρκετές περιοχές και δίχως ιδιαίτερες θερμές εισβολές.

Αιτία για την επικείμενη αυτή θερμή μεταφορά στην χώρα μας θα είναι η δημιουργία Αυλώνα(long wave trough) στην Δυτική Ευρώπη με κίνηση από Βορρά προς Νότο(Ιβηρική χερσονήσο) όπου και θα αλλάξει άρδην προς Φθινοπωρινές πλέον συνθήκες τον καιρό των περιοχών αυτών.

Αντιθέτως και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις η χώρα μας θα επηρεαστεί από θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική, ανεβάζοντας σημαντικά την θερμοκρασία.

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το προσεχές ΣΚ με θερμοκρασίες κοντά στους 38c βαθμούς πιθανών σε Ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής χώρας και τους 39c βαθμούς.

Τα νεότερα στοιχεία και όσο αφορά την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού, φαίνεται οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες της Δυτικής Ευρώπης να κινούνται πιο Ανατολικά εκτοπίζοντας σταδιακά την θερμή εισβολή της περιοχής μας.
Για οτιδήποτε νεότερο ή σημαντική αλλαγή στα δεδομένα θα ενημερωθείτε μέσα από την σελίδα-ομάδας μας.

Πηγή: meteo-hellas.