Την επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την έναρξη εκτέλεσης του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας, υπό την απειλή νέων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μπορεί να πλήξουν τον ερχόμενο χειμώνα την περιοχή, επισημαίνει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε επίσης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στους Βουλευτές της Χαλκιδικής, ο κ. Βαλιάνος, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Η περιοχή της Ολυμπιάδας ζει με τον φόβο της επόμενης πλημμύρας και κανείς δεν θα ησυχάσει αν δεν ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Η ανησυχία και οι πιέσεις που εύλογα τη συνοδεύουν εντείνονται όσο προχωράμε προς το φθινόπωρο και ο κίνδυνος για μια νέα κακοκαιρία που ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια περιουσιών και κίνδυνο ακόμα και για ζωές συμπολιτών μας.

Αν αυτό συμβεί, πόσο μάλλον, χωρίς να έχει προχωρήσει ορατά το αναμενόμενο αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία της περιοχής, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία και καμιά κουβέντα παρηγοριάς στους εν δυνάμει και εκ νέου πληττόμενους συμπολίτες μας.»

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη καταλήγει:

«Η ανάγκη δράσης είναι επιτακτική, κεφαλαιοποιώντας και την αρχική μελέτη που έχει συντάξει ο Δήμος Αριστοτέλη και η οποία βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ θερμά, για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση που θα προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια στην περιοχή μας.»