Όπως μεταδίδει το Sigmalive, o Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι «στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία».

«Η οικονομία μας είναι μια χαρά»

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας λέγοντας ότι «η συρρίκνωση στις ΗΠΑ ήταν 31,7%, αλλά σε εμάς 9,9%. Η οικονομία μας είναι μια χαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν στο 14%. Η κατάστασή μας είναι καλή σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ. Θα το δούμε την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αναμένουμε τα μεγέθη ανάπτυξης να είναι πάνω από 12-13%», ανέφερε.

Πηγή: sigmalive.gr