Δηλώσεις σχετικά με τα μέτρα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία θα αρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα».

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Χρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» ξεκαθάρισε στην αρχική της τοποθέτηση η ίδια.

Στην συνέχεια η ίδια αποσαφήνισε πως εάν εμφανιστεί ένα κρούσμα, το τμήμα θα κλείσει για να γίνει ιχνηλάτηση. Εάν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός και όχι μαθητής θα γίνει ιχνηλάτηση και μπορεί να κλείσουν περισσότερα τμήματα, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση κρουσμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή θα ακολουθλησει κλείσιμο σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί τα μαθήματα των μαθητών θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, καθότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές: «Δε θα διστάσουμε αν χρειαστεί να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση» διαβεβαίωσε η κ. Κεραμέως.

Αναφερόμενη στην απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, η ίδια τόνισε πως: «τα κρούσματα του Αυγούστου έδειξαν σε μεγάλο βαθμό ότι συνδέονται με ασυμπτωματικούς. Στόχος μας ήταν να κατασταλάξει και να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα μετά την επιστροφή των εκδρομέων, να μην μετακινούνται δύο και τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία». «Ένα 15% δεν είχε γυρίσει ακόμα στα αστικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουν οι εκδρομείς για να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων:«Για 1η φόρα μετά από παρά πολλά χρόνια έχουμε προχωρήσει στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών… Και οι μάσκες και τα αντισηπτικά θα είναι στις θέσεις τους, ήταν ξεκάθαροι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ» επισήμανε ο υπουργός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Παράλληλα, γιατροί θα πάνε στα σχολεία για να εξηγήσουν για τον κορωνοϊό σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στην επικράτεια είναι 17 πανελλαδικά, ενώ 20 μαθητές είνα για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ολοκηρώνοντας τα λεγόμενα της αναφέρθηκε και στα ολοήμερα σχολεία, για τα οποία τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό εργαλείο…: «Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr