Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 20:00
Εισηγήτρια: Ελένη Δικαίου, συγγραφέας

Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας από μικρασιάτες γονείς. Ήταν ένα παιδί που διάβαζε πολύ κι ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας. Μεγαλώνοντας συνέχισε να ονειρεύεται, μονάχα που τα όνειρά της τώρα πια τα φτιάχνει ιστορίες που τις μοιράζεται με τους αναγνώστες της.

Από το 1991 ασχολείται αποκλειστικά με την λογοτεχνία για εφήβους και παιδιά. Έργα της έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχουν μεταφραστεί στην Γαλλία και την Κορέα. Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα.

Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ το βιβλίο της Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, μελετώντας τη ζωή και το μαρτύριο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την ανέγερση ναού προς τιµήν του Αγίου Χρυσοστόµου Σµύρνης.

Συμμετοχές

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή με email και την ένδειξη στο Θέμα: ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ονοματεπώνυμο, τηλ επικοινωνίας (προαιρετικά αν εκπροσωπείτε Σύλλογο ή Φορέα) και  αποστολή του EMAIL σας  στο diktyomikrasiatis@gmail.com μέχρι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Το λινκ παρακολούθησης του σεμιναρίου και οδηγίες σύνδεσης μέσω της πλατφόρμας zoom θα σταλούν 30 λεπτά πριν την έναρξη.

Δωρεάν σεμινάρια του Δικτύου Μικρασιάτης

Πηγή: mikrasiatis.gr